Recept afdrukken
3.1 van 11 stemmen

Harissa

Dit recept maakt ongeveer 100-150 gram harissa
Voorbereidingstijd: 10 min
Weektijd: 1 uur
Porties: 150 gram

Ingredi├źnten

  • 75 gr gedroogde hete chili pepers zaadjes verwijderd ├│f 10 verse rode pepers. (helft met zaadjes, andere helft zonder)
  • 6 tenen knoflook gepeld
  • 1 el zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 el extra virgin olijf olie plus een beetje extra om erover te sprenkelen

Optioneel:

  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 tl anijszaadjes
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Doe de chilies in een kom, bedek met warm water en laat ongeveer een uur weken. Laat uitlekken en doe in een blender of staafmixer beker. Voeg de knoflook toe en zout en blend tot het een grove pasta is. Voeg olijfolie en citroensap toe en doe over naar een gesteriliseerd potje.
  • De gedroogde chilies die ik heb gebruik waren gerookt wat het ook weer een extra smaakje geeft.
  • Gebruik je verse chili doe dan de ene helft zonder de zaadjes en de andere helft met of als je van pittig houdt gebruik dan alle pepers met de zaadjes.
  • Origineel zitten er in harissa meer smaken dan alleen knoflook en chili, die kun je toevoegen zoals onderin de ingredientenlijst staat aangegeven