Recept afdrukken
5 van 1 stem

Geroosterde pompoen parmezaan soep met tijm

Mijn pompoen woog ongeveer de helft van de pompoen in het recept maar het gaar worden duurde toch nog ruim 1 uur en 15 minuten. Hou de baktijden dus ruim aan en check goed of alles gaar is.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 min
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 pompoen van ong 1,5 kg
  • 300 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 3 knoflook tenen gekneusd
  • 2 tl tijm blaadjes
  • 85 gr geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 150 C. Snij de deksel van de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. In de tussentijd verhit je de room, melk, knoflook en het meeste van de tijm met meer dan genoeg peper en zout. Zodra het heet is giet je het in de pompoen en hier roer je 50 gr van de parmezaanse kaas door. Doe de deksel weer op de pompoen.
  • Bak dit voor 1,5 uur, haal uit de oven, doe de oven temperatuur omhoog naar 200 C. Verwijder het dekseltje, bestrooi met peper en de rest van de kaas, bak dan voor 15 minuten tot het goudbruin is. Strooi de overgebleven tijmblaadjes er overheen.
  • Schep het pompoenvlees uit de pompoen in kommen met de kaasroom en serveer met lekker brood als een voorgerecht of serveer in de pompoen!