Een overheerlijke pruimentaart die speciaal wordt door de marsepein
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur15 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
4blaadjesbladerdeegontdooid
3-4pruimenafhankelijk van de maat
200grgeroosterde marsepein
3elslagroom
1elhoning
1elpistache nootjespistache
1ei om te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C.
Zodra het bladerdeeg is ontdooid leg je de vier plakjes bij elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en zorg dat de randen elkaar net een klein beetje overlappen. Rol deze vervolgens uit en aan elkaar met een deegroller.
Leg de plak deeg in een langwerpige taartvorm en druk een beetje aan in de randen. Prik de bodem met een vork in.
Bekleed je vorm met een stuk bakpapier en leg hier of bakgewichtjes of gedroogde peulvruchten of rijst in en bak deze in de oven blind voor ongeveer 15 minuten. Haal vervolgens uit de oven, bestrijk met het ei en doe voor nog eens tien minuten terug.
Haal uit de oven.
In de tussentijd doe je de geroosterde marsepein in een kom en klopt het een beetje los met de slagroom. Echt los wordt het niet natuurlijk maar het moet wat smeuiiger worden.
Strijk de marsepein in een laag op het bladerdeeg (let op dat je niet te hard duwt en het bladerdeeg beschadigd) en snij daarna je pruimen in mooie plakjes.
Leg de plakjes op de marsepein en besprenkel met honing. Doe terug in de oven en bak nog eens 30 minuten of totdat de pruimen zacht zijn en het bladerdeeg goudbruin. Besprenkel met pistache nootjes en eten maar!