Maak je pompoen schoon en snij in blokjes. Je kunt de schil er om laten zitten en het pas verwijderen als het geroosterd is, of je kunt het meteen pellen. Wat je zelf het makkelijkste vind. Doe in een bakblik en rooster de pompoen in de oven (op 200 C) tot ze gaar zijn. Je kunt dit al een dag van tevoren doen zodat je de puree klaar hebt als je met je pompoentaart begint. Het roosteren duurde bij mij ongeveer een uur maar het ligt aan de soort pompoen en de grootte van je stukken.
Zodra het gaar is haal je het uit de oven, laat afkoelen en verwijder de schil. Pureer tot je een gladde puree hebt.
Maak het deeg van de pompoentaart door de droge ingredienten bij elkaar te doen in een keukenmachine en even kort te pulseren. Snij de boter in blokjes en doe dit erbij. Puls weer met de machine tot je een soort grove korrels hebt. Terwijl de machine draait doe je er een voor een de eetlepels ijskoud water bij. Het zal er als kruimels uit blijven zien maar als je het tussen je vingers samen knijpt moet het bij elkaar blijven. Draai de kom boven een aanrecht om, kneed het deeg tot een samenhangende bal en doe er plasticfolie omheen en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen je oven voor op 180 C.
Rol het deeg uit en bedek er je bakblik mee. Bak je deeg eerst blind voor 30 minuten (doe bakpapier op het deeg en bedek met bakbonen, gedroogde bonen of rijst) Verwijder je bakpapier, bestrijk met eidooier en bak nog eens tien minuten tot goudbruin. Laat afkoelen.
Meng de pompoenpuree met de slagroom, de specerijen, de eieren en de suiker en klop tot het goed gemengd is. Giet dit in de afgekoelde taart vorm, verdeel de walnoten eroverheen en zet dit in de voorverwarmde oven voor 45 minuten of tot het gaar is.