Heerlijk gestoofde kweepeer met kaneel, kardemom en steranijs
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 6personen
Ingrediënten
4stukskweepeer
1litersinaasappelsapof zoveel als nodig is zodat de peren onder staan
300grsuikerof minder naar smaak
1stokjekaneel
4stukken sinaasappelschilzonder het wit
4stukken citroen schilzonder het wit
6stuksgroene kardamom peulengeplet
3stuksster anijs
Instructies
Schil de kweepeer, snijd in vieren en haal het klokkenhuis eruit. Doe voorzichtig omdat ze erg moeilijk te snijden zijn. Dus snij jezelf vooral niet!
Je kunt ze in water doen want ze verkleuren erg snel. Ik heb ze in water gedaan maar vond het nou niet echt helpen, dus wellicht voor volgende keer een beetje citroensap in het water doen.
Doe 1 liter sinaasappelsap in een pan samen met de suiker, citroen en sinaasappel en citroen schillen, de steranijs, kaneelstokje en de kardemom peulen en breng aan de kook tot alle suiker is opgelost. Staan de peren nog niet helemaal onder vul dan aan met water.
Voeg de kweepeer toe en kook alles zachtjes voor ongeveer 30-45 minuten of tot de kweepeer zacht genoeg is dat een mes er doorheen glijdt als je die erin steekt.
Laat afkoelen in de siroop. Verwijder de oneetbare specerijen en bewaar tot een week in de koelkast. Heerlijk met een bolletje ijs of snij wat door je ochtend yoghurt.