donkere chocola om te raspenaan 1 reep heb je voldoende
200 mlslagroom
2elsuiker
Instructies
Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.
In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.
Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.
Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt.
Dit hoeft niet echt op te stijven maar de smaken trekken wel wat meer in als je hem wat langer laat staan, maar je kunt hem eventueel ook meteen eten.
Vlak voor serveren klop je de slagroom even op met de suiker en je spuit hier dotjes van tussen de frambozen. Hierover komt de gehakte of geraspte chocola.