Heerlijk en makkelijk dessert, ideaal voor de herfst! Als je de pannacotta dezelfde dag nog wilt serveren is het altijd een goed idee om ze in een glas te doen. In ieder geval een vormpje dat je niet om hoeft te keren, voor het geval het nog niet stijf genoeg is.
Koelkast: 4 uuruur
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 6glazen/porties
Ingrediƫnten
500mlslagroom
125mlmelk
3kaneel stokjes
1/2theelepelgemalen kaneel
40grsuiker
3blaadjesgelatine
2eetlepels amaretto
Instructies
Breng de melk, room, kaneelstokjes, gemalen kaneel en de suiker langzaam tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en laat dit ongeveer een uur trekken zodat de smaken goed in de room door kunnen dringen.
Laat de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water weken tot ze zacht zijn. Verwarm de room langzaam tot het warm genoeg is om de gelatine in op te lossen. Knijp deze eerst goed uit voor je ze erdoor doet en blijf roeren tot alles goed is opgelost.
Voeg je amaretto toe en haal de vloeistof door een zeef of vis de kaneelstokjes er zo uit.
Giet de pannacotta in 6 vormpjes en laat dit in de koelkast minimaal 4 uur of het liefst de hele nacht opstijven.