500grblik Italiaanse plum tomatoesin stukjes met hun sap
550-675grampasta
Vers geraspte parmezaanvoor erbij
Instructies
Doe de olie, boter en gehakte ui in de pan, zet het vuur op medium en laat bakken tot de ui glazig is. Voeg de gehakte selderij en wortel toe. Kook ongeveer 2 minuten, roer de groente af en toe om.
Voeg het gehakt, een flinke snuf zout en zwarte peper toe. Rul het gehakt met een fork, roer alles goed door en bak tot het zijn rauwe kleur heeft verloren.
Voeg de melk toe en laat het rustig pruttelen, regelmatig roerend, tot alles is verdampt. Voeg een klein beetje (ongeveer 1/2 tl) nootmuskaat toe en roer goed door.
Voeg de wijn toe, laat dit koken tot het is verdampt, voeg dan de tomaten toe en roer alles goed door om de ingredienten allemaal een laagje mee te geven. Als de tomaten beginnen te koken, zet je het vuur laag zodat de saus op het allerlaagste pitje pruttelt met alleen af en toe een bubbel die erdoor heen breekt. Kook, onafgedekt voor drie uur of meer, roer af en toe door. Terwijl de saus aan het koken is kan het dat het te droog wordt en het vet gaat scheide van het vlees. Voeg indien nodig 125 ml water toe. Op het eind mag er echter geen water meer over zijn en het vet moet gescheiden zijn in de saus. Proef en corrigeer voor zout.
Doe er gekookte, afgegoten pasta bij en serveer met verse parmezaanse kaas