Dit heerlijke vijgentaartje met gorgonzola is makkelijk om te maken en zeker met kant- en klaar deeg is het klaar in no time. Lekker met verse vijgen!
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
1 rechthoekige bakvorm
Ingrediënten
Voor het deeg
300gbloem
150gboter+ iets extra's voor het invetten van de vorm
1/8tlzout
wat koud waternaar behoefte
Voor de vulling
125ggorgonzolaof meer, afhankelijk van de grootte van de vorm
oreganogedroogd of vers, naar smaak
4-6verse vijgen in kwartenafhankelijk van de grootte van de vorm
Dressing
2elhoning
2elgoede olijfolie
versgemalen zwarte peper
Garnering
waterkers
een paar plakken parmahamof prosciutto
Instructies
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar.
Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de randen netjes bij.
Verkruimel de gorgonzola boven het deeg. Leg hierop speels de partjes vijgen. Bestrooi alles met de oregano.
Meng de honing met de olijfolie en de versgemalen peper en besprenkel de taart met de helft hiervan.
Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig. Leg er voor het opdienen wat waterkers en plakken parmaham op en besprenkel met de rest van het honing-olie mengsel