De basis van dit lekkere recept is mascarpone. Dat is vrij stevig, maar je kunt het wat losser maken door het te kloppen met slagroom. Dan is het wat soepeler. of voeg wat vers sap toe.
Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Proef of het zoet genoeg is voor je smaak.
Als je het lekker vind kun je een beetje citroenrasp en/of sap toevoegen om het vettige van de mascarpone een beetje te doorbreken
Neem een mooi glas waar je het dessert in wilt presenteren. Ik heb een breed whiskey glas genomen. Een beetje breedte van het glas is wel handig anders wordt het zo'n geprop.
Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone.
Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt.
Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse.
Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!