Bladerdeeg taartje met artisjok, feta en tomaat
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Hartige taartjes met feta, artisjok en tomaat

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 gr feta verkruimeld
  • 4 artisjok harten uit blik
  • 1 ei licht geklopt
  • 100 gr gemengde kers tomaatjes door de helft
  • 120 gr doperwten ontdooid
  • paar blaadjes munt
  • olijfolie om te besprenkelen
  • witte balsamico azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat en snij rondom een rand van 1 cm. Snij het niet helemaal door. Beleg met de feta en artisjok.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het geklopte ei en bak het voor 12-14 minuten of tot goudbruin.
  • Doe de tomaat, doperwten en de munt in een medium grote komen en doe hier olijfolie en balsamico azijn overheen en schud om te combineren. Leg op elk stuk bladerdeeg wat van de tomaten salade