Glutenfree tomato bread
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Tomaten brood zonder gluten

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel Franse kruiden Herbes de Provence
  • verse peper en zout
  • ½ theelepel zuiveringszout natrium bicarbonaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 kopjes zongedroogde tomaten
  • een scheutje citroensap
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng in een ruime kom het amandelmeel de pompoenpitten, kruiden, peper, zout en zuiveringszout. Meng het goed door elkaar.
  • Hak de knoflook fijn. Snijd ook de ui en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Voeg dit bij de andere ingrediënten in de ruime kom. Voeg nu ook het citroensap toe. Goed roeren.
  • Klop in een aparte kom 4 eieren goed los bij voorkeur met een mixer. Voeg dit eveneens toe bij de rest. Roer goed. Smelt ten slotte de lepel kokosolie zacht in een pannetje en giet dit bij het geheel. Meng nu alles goed door elkaar.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en schep het deeg in de vorm. Het moet een stevige specie zijn. Druk het aan met de bolle kant van een lepel.
  • Dek je vorm af met aluminiumfolie. Zet het ca 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal dan de folie eraf en laat het nogmaals 20 minuten staan. Het brood gaat een beetje rijzen en wordt mooi bruin.