Neem een flinke pan met een dikke bodem en doe hier de kokosolie in. Zodra de olie heet is doe je de uien erbij en bakt deze tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg de gesneden bleekselderij toe en bak deze ook even mee.
Doe de specerijen in de pan en bak deze tot ze gaan geuren.
Voeg de broccoli toe, roer even om en doe je bouillon erbij. Voeg de blaadjes laurier toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan weer laag. Doe de laatste paar minuten de gehakte spinazie erbij.
Als de broccoli gaar is (10-15 minuten), haal je de laurierblaadjes uit de pan en pureer je de inhoud van je pan met een staafmixer of blender (doe je het in de blender let dan heel erg op want door de warme stoom zal het uit de blender willen!)
Serveer de soep en doe er een scheut kokosmelk bij, bestrooi met het hennepzaad en de tuinkers.