120grgemengde notenpistache, walnoot, pecannoten of andere noten die je lekker vind
1tlkaneel
1/2tlkruidnagel
1tlzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 C. Vet een cakevorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
Doe de dadels in een kleine kom en strooi hier het bakpoeder overheen. Verwarm de koffie tot kokend en giet dit over de dadels en de soda. Laat even staan.
In een medium kom meng je de boter, suiker en het ei samen tot goed gemengd. Roer de vanille hierdoor.
In een andere kom meng je de bloemsoorten, specerijen en het zout. Voeg dit toe aan je boter mengsel en roer goed door.
Voeg als laatste de noten eraan toe en je dadel mengsel. Roer dit goed door en doe je beslag dan in de cakevorm.
Bak dit voor een uur in een voorverwarmde oven of tot de cake gaar is. Laat hem 5 minuten staan voor je het uit het bakblik stort.
Haal het papier eraf en laat op een cakerek afkoelen.