Je kunt natuurlijk kant en klaar kipgehakt gebruiken voor dit recept maar goedkoper en lekkerder is het om zelf gehakt te malen. Je hebt hier een keukenmachine of een blender voor nodig.
Doe het kippendijenvlees in de keukenmachine, doe de spinazie, de knoflook, tijm, ui, peper en zout bij en draai tot een gehakt massa. Stort het geheel in een aparte kom. Doe hier het ei bij, het amandelmeel en de overige kruiden en kneed dit nog even door. Het is een vrij plakkerig geheel.
Leg in een bakblik een vel bakpapier en stort hier je kipmengsel in. Druk het een beetje aan en maak het egaal aan de bovenkant.
Laat het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer een uur gaar worden.
Voor de knolselderij frietjes, schil je de knolselderij en snij deze in frietjes. Zet een pan met water en zout op en breng dit aan de kook. Kook de knolselderij vervolgens ongeveer 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Zorg dat de frietjes goed droog zijn als je ze in de oven afbakt. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en bak voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 C.
Als je deze twee gerechten samen bakt dan is dat dus een beetje lastig met de oven temperaturen. Heb je twee ovens dan is het probleem opgelost, maar heb je dat niet dan zul je of de kip aan het eind wat hoger moeten zetten of de frietjes op lagere temp moeten bakken. Ik heb half/half gedaan maar dat kan beter... Bakken in de olie kan misschien ook. Ga ik een volgende keer proberen!