Zet de chocolade stukjes au bain marie op het vuur (dus in een aparte kom welke je op een pannetje met kokend water zet. De kom mag het water niet raken) en laat smelten. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter met 100 gr suiker romig en doe hier een voor een de dooiers bij. Schraap af en toe even langs de kant van de kom. Zodra goed gemengd doe je het amandelmeel erbij en de chocola en mixt dit goed door.
Doe je eiwit in een vetvrije kom en klop ze met de resterende 40 gr suiker tot stijve pieken. Schep dit door je chocolade mengsel en roer goed door.
Vet je vorm goed in en bestuif met bloem of poedersuiker (de taart is verder glutenvrij dus als je het zo wilt houden niet met bloem bestuiven maar met poedersuiker)
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat hem in de vorm afkoelen en bestuif met poedersuiker voor serveren.