Deze heerlijke chocolademousse staat binnen 20 minuten op tafel en hoeft niet in de koeling maar kan meteen gegeten worden
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
250grchocolademax 50% of gebruik melkchocola
250mlslagroom
1/2tlkaneel
250grcreme fraiche
cacao poeder om te bestuiven
Instructies
Smelt de chocola in een hittebestendige kom, au bain marie (dus boven een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt). Zodra gesmolten haal je de chocola van het water af en laat afkoelen.
Klop de slagroom samen met de kaneel stijf, maar niet te stijf. Het moeten wat 'losse pieken' zijn.
Roer de creme fraiche door de gesmolten chocola en roer vervolgens een derde van de slagroom erdoor. Voeg daarna de rest toe en vouw dit om totdat alles goed gemengd is.
Doe in serveer kommen, bestrooi met cacaopoeder en wat cacao schaafsel en serveer direct.
Hou je van wat zoeter dan kun je er nog wat gezoete slagroom bij doen maar het is behoorlijk machtig!