Smelt de chocola au bain marie samen met de boter op laag vuur. laat ze langzaam samen smelten. Zodra gesmolten haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Roer eieren, vanillezaad en suiker in een grote kom tot een lichte, romige massa. Voeg bloem, amandelbloem, zelfrijzend bakmeel, chocolade-boter mix en de appel erdoor en meng goed samen. Als je wilt kun je appelstukjes nog door de kaneel rollen voor je ze aan het deeg toevoegt.
Beetje afhankelijk van welke vorm je gebruikt om te bakken kun je hem met bakpapier bekleden en het beslag erin doen. Ik heb een groot hart, een kleiner hart en nog een klein cakeblikje gebruikt met deze hoeveelheid beslag. Ik heb ze allemaal met bakpapier bekleed wat het heel makkelijk maakte om ze eruit te halen, maar ik kreeg er wel een beetje funky shapes van. Vul ze ongeveer voor 3/4 hoogte. Het rijst een beetje maar omdat het zwaar deeg is niet heel veel.
Bak in een voorverwarmde oven op ongeveer 180˚ C voor 35 minuten of tot de bovenkant van de cake stevig aanvoelt. Je kunt checken met een houten sateprikker maar onthou dat je wilt dat de binnenkant wat vochtig blijft.
Laat de cake afkoelen voor je hem snijd en serveer met slagroom of extra appel