Deze heerlijke kaas uien quiche wordt extra lekker door het langzaam stoven van de uien in bier
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 35 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 8personen
Equipment
1 bakblik rechthoek van 10 x 30
Ingrediënten
2elolijfolie
750gruiin halve ringen
100mldonker bier
1blikcroissant deeg
100grham
150mlslagroom
4eieren
3elplatte peterselie
200grabdij kaas zoals port salut of een andere goede kaaszonder korst uiteraard
Instructies
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de uienringen toe en bak deze voor 8-10 minuten of tot ze glazig en zacht zijn. Laat ze niet te bruin worden! Giet het bier erbij en blijf het koken tot er geen vocht meer over is in de pan. Verwarm de oven voor op 200˚ C.
Rol het deeg uit en bekleed een vorm van 10 x 30 cm of een rond bakblikmet een diameter van 24 cm. Zorg ervoor dat er geen gaten in je deeg zitten dus maak die indien nodig dicht. Indien gewenst kun je de bodem ook eerst voorbakken. Hiervoor bedek je het deeg met een stuk bakpapier. Verzwaar dit met bakbonen en bak voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Haal eruit en ga verder.Bekleed de bodem met de ham. Klop de eieren, meng met de room, peterselie en voeg peper en zout toe naar smaak.
Doe de gebakken uien in het bakblik en giet het ei-room mengsel er overheen en doe de kaas in plakjes aan de bovenkant
Bak de quiche in de oven voor ongeveer 30-35 minuten of tot het goudbruin is en gaar. Bestrooi met wat extra peterselie