stukgember van ongeveer 8 cmgeschild en dun gesneden
4steranijs
2kaneel stokjes
4gedroogde chili pepers
4tenen knoflookgepeld en geplet
1hele kip van ongeveer 15 kg, gewassen en afgedroogd
asperges of andere groente voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C. Doe in een grote ovenbestendige pan waar de kip straks in past, de sojasaus, ketjap, azijn, honing, gember, steranijs, kaneel, chili pepers en knoflook.
Breng het mengsel aan de kook. Doe de kippenpoten met keukentouw bij elkaar en leg de kip, met de borst naar beneden, in de pan. Begiet met het mengsel en doe over in de oven, zonder deksel.
Laat 40 minuten in de oven staan en giet om de 20 minuten weer wat van de vloeistof over de bovenkant van de kip. Na veertig minuten haal je de pan uit de oven, draai je de kip voorzichtig om en bak je het voor nog eens 30 minuten, waarbij je elke tien minuten de kip begiet met de saus.
Haal de kip uit de pan en zeef de saus. Snij de kip in stukken en serveer met de sappen en de asperges.