700grbloem type 00plus 5 el extra voor het maken van de kruisjes en nog wat voor kneden
3zakjes droge gistvan 7 gr per zakje
500mlwarme volle melk
140grcheddargeraspt
5elparmezaanse kaasgeraspt
2tlzout
Instructies
Meng de bloem, de gist en 2 tl zout in een grote kom. Maak een gat in het midden n giet hier de melk in. Meng met een houten lepel, daarna met je handen, tot een zacht deeg. Kneed voor ongeveer tien minuten, doe dan terug in de kom. Dek lichtjes af met een – met olie ingesmeert – stuk folie en zet ergens warm weg tot het verdubbeld is in maat. Ongeveer 30 minuten.
Stort het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het meeste van de cheddar door het deeg. Bestrooi een bakplaat met wat bloem en vorm het deeg in 12 gelijke ronde broodjes en leg ze op de bakplaat met 2-3 cm tussenruimte. Dek weer lichtjes af met olie ingesmeerde plastic folie en laat het rijzen tot het verdubbeld is in maat.
Verwarm de oven voor op 200 C.
meng de 5 el bloem voor de kruisjes met de parmezaanse kaas en 5 el water. Meng dit goed en doe dan in een spuitzak (geen mondje nodig) Knip het puntje van de zak af en spuit kruisjes op alle broodjes.
Strooi de overgebleven cheddar erover heen en bak dit voor 20-25 minuten tot goudbruin.