Ik heb een vrij kleine creuset gebruikt voor dit recept. Een pan van 20 cm maakt een relatief plat brood zoals je ziet. Hoe kleiner de pan hoe dikker het brood of verdubbel het recept als je een dikker brood wilt.
Verhit de oven voor op 200 C.
Zeef de bloem en het bakpoeder samen in een kom, voeg zwarte peper en zout toe.
Maal de chipotle en de verse koriander samen tot je een grove pasta hebt.
Voeg de cranberries toe aan de bloem en mix het even door zodat alle cranberries een laagje bloem hebben.
Klopt de melk, honing en de eieren in een aparte kom en roer dit lichtjes door de bloem mix. Voeg de chipotle pasta toe. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot alles net gemengd is.
Doe een 1/2 el olie in de pan en verhit de pan op het fornuis of in de oven tot de olie goed heet is. Als je het deeg toevoegt moet het flink gaan sissen.
Verwijder de pan van het fornuis of de oven en doe het deeg in de hete pan. Zet de pan in de oven en bak voor ongeveer 15-20 minuten of tot het midden terugveert als je er zachtjes in duwt. Het brood moet goudbruin en krokant zijn aan de randjes.
Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rek. Snij pas als het volledig is afgekoeld!