150gbramenik gebruikte bevroren bramen maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken als dat het juiste seizoen is
hazelnoot crumble
75gbloem
50gboter
50gbruine suiker
snufje zout
50ghavermout
50ghazelnoot
Instructies
Rabarber puree
Verwarm de oven tot 200 C.
Doe de rabarber met de suiker in een pan, voeg een beetje water toe, dek af met een deksel en laat het op laag vuur een tijdje pruttelen.
Zodra de rabarber is gekookt maar nog wel wat grotere stukjes heeft, voeg je de bramen eraan toe. Je kunt bevroren bramen gebruiken als je geen verse kunt vinden. Voeg een beetje citroen rasp toe aan de pan.
Doe een beetje maizena in een klein kommetje, voeg water toe en roer tot dit helemaal glad is. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het fruit mengsel tot het dik genoeg is. Het moet een dikke puree worden.
Laat dit nog even 1,5 minuut doorkoken om de maizena gaar te maken. Doe dan je fruit puree in een andere kom en laat afkoelen voor tenminste vijf minuten.
Hazelnoot crumble
Maak een crumble door de ingredienten samen te doen in een kom en meng het met je vingers tot het een grove crumble is. Doe dit op een bakplaat, spreid het uit en bak het in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
Voeg 1 theelepel matcha poeder toe aan je yoghurt en roer dit goed door. Je kunt meer of minder matcha toevoegen naar gelang je smaak.
Maak de yoghurt iets zoeter door een beetje van de honing toe te voegen.
Maak laagjes in je glas met de puree, de yoghurt, eindigend met wat hazelnoot crumble aan de bovenkant!