Ideaal voor een lekker snelle maaltijd is dit flatbread belegd met lekker veel gehakt, yoghurt en verse kruiden
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
500grgehakt naar keuze
2tenenknoflookgeperst
1tlgemalen komijn
2tlgedroogde chili vlokken
90gruien relish of uien compote
zeezout en vers gemalen peper
2elolijfolie plus extra voor bestrijken
4flatbreads
280grGriekse yoghurt
250grgemengde kerstomaatjesgehalveerd
1/2cupmunt blaadjes
40grgeroosterde pijnboompitjes
2elcitroensap
Instructies
Doe het gehakt met de knoflook, komijn, chilivlokken, gekarameliseerde ui (uienchutney of uiencompote), zout en peper in een kom en meng dit goed door. Verwarm een grote anti aanbakpan op hoog vuur. Bestrijk het flatbread met olie en bak voor 30 seconden - 1 minuut aan elke kant of tot goudbruin. Verwijder en zet apart.
Voeg de overgebleven olie en het gehakt mengsel toe aan de pan en bak het rul voor ongeveer 6-8 minuten of tot goudbruin en gaar. Bestrijk 1/4 van de yoghurt op elk flatbread en doe hier het gehakt, de tomaatjes, munt en pijnboompitjes op en besprenkel met citroen voor serveren.