Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de aardappelpartjes op een bakplaat en spreid ze goed uit. Sprenkel hier olijfolie overheen en hussel de partjes even door elkaar zodat alle aardappels met een laagje olie zijn bedekt. Bestrooi met peper, zout en een beetje chilipoeder.
Bak de aardappeltjes in de oven voor ongeveer 40 minuten. Draai ze halverwege een keer om zodat ze overal lekker bruin worden.
Maak intussen je beslag door bloem en zout in een kom te doen en hier het ei en het bier, evenals al je specerijen (chili, paprika, knoflook, tijm, peper en zout) aan toe te voegen. Roer alles goed door met een garde tot een glad beslag.
Verhit olie in een flinke koekenpan.
Bestrooi de kabeljauwfilets met een klein beetje bloem en haal ze vervolgens door het beslag heen.
Bak ze 5-6 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak je tartaarsaus door de mayonaise te mengen met de yoghurt, augurken, kappertjes en de kruiden. Doe er naar smaak de tabasco chipotle bij