Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
3
stemmen
Peterselie olie maken
Sprenkel ook zeker een keer een paar druppeltjes van deze frisse olie op heerlijk dampende gekookte aardappeltjes om ook hier een feestje van te maken.
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
5
minuten
min
Equipment
Staafmixer
Ingrediënten
1
half bosje
peterselie
2
tenen
knoflook
Sap van een halve limoen
1
dl
olijfolie
Flinke scheut tabasco
optioneel
Zeezout
Snufje peper
Instructies
Snij het harde gedeelte van de stelen van de peterselie weg
Pel de knoflook en snij in stukjes
Gooi alle ingrediënten in de staafmixer en flink mixen, tot de peterselie en de knoflook gepureerd zijn.
Je kunt deze olie door de zeef halen, waardoor je een bijna heldere, frisgroene olie krijgt.
De peterselie smaak komt echter het beste tot zijn recht wanneer je niet zeeft.
Notities
Voedingswaarde is voor de volledige hoeveelheid
Gang:
Basis
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
peterselie
Nutrition
Calorieën:
908
kcal
,
Koolhydraten:
6
g
,
Eiwit:
1
g
,
Vet:
100
g
,
Verzadigd vet:
14
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
11
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
73
g
,
Natrium:
12
mg
,
Kalium:
142
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
1
g
,
Vitamine A:
1281
IU
,
Vitamine C:
32
mg
,
Calcium:
44
mg
,
Ijzer:
2
mg