Deze poffertjes zijn echt het allerlekkerste als ze heet en vers uit de pan komen. Met een beetje poedersuiker of honing eroverheen is het heerlijk! Traditioneel worden deze poffertjes gebakken in de 'khao nom kok' (thailand en Laos) of de bahn khot (Vietnamees) maar in een poffertjespan lukt het dus ook. Wij maakten ze in de Aebleskiverpan!
Doe de kokosmelk, rijstbloem en suiker in een mengkom. Voeg een snufje zout en 500 ml water hieraan toe en meng alles met een garde goed door, tot helemaal glad.
Verhit een poffertjes pan op medium hitte, borstel elk gat goed met olie of boter.
Zorg ervoor dat de pan echt goed heet is voor je het beslag erin doet anders wordt het lastig om ze er weer uit te halen. Laat ze even bakken. Ongeveer 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn en keer ze dan om.
Ze moeten crispy aan de buitenkant zijn en nog sticky aan de binnenkant.