Belangrijk bij deze cake is dat je de ananas stukjes vrij klein maakt en goed droog dept. Volgens het oorspronkelijke recept moest de cake 1 uur en tien minuten in de oven maar dit is echt veel te lang. De mijne was klaar na 45 minuten dus check zeker na die tijd of de cake gaar is!
1blik500 gr ananas stukjes, goed uitgelekt en droog gedept
Voor de glazuur; halve cup poedersuiker1 el verse limoensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een tulband vorm in en bestuif met bloem. Verdeel de kokos op een bakplaat en rooster dit in de oven tot het goudbruin is. Roer het regelmatig door en hou het in de gaten. Het duurt ongeveer vijf minuten. Let op dat het niet verbrand. Zet aan de kant om volledig af te koelen
Doe de eieren, zure room en vanille in een grote meng kom en klop dit lichtjes op. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een andere kom.
Combineer de boter en suiker in een mengkom en klop dit op medium snelheid tot luchtig, ongeveer 3 minuten. Schraap af en toe langs de kanten van de kom indien nodig.
Met de mixer op medium giet je vervolgens 1/3 van het ei mengsel in de kom in een langzame stroom. Voeg vervolgens een derde van het bloem mengsel toe, dan weer een derde van het ei enzovoort. Tot alles op is. Schraap de kanten schoon en mix voor nog een extra minuut.
Roer de geroosterde kokosnoot erdoorheen en de droog gedepte ananas stukjes
Doe het beslag in je klaargezette tulband vorm en bak dit in de voorverwarmde oven tot een houten prikker er in het midden schoon uitkomt. Dit duurt ongeveer 45-50 minuten. Laat de cake voor 15 minuten in de vorm afkoelen voor je hem uitstort op een cake rek om volledig af te koelen.
Om de glazuur te maken doe je de poedersuiker in een kommetje met de limoen. Zet de cake op een rek met een stuk bakpapier eronder en druppel de glazuur over de cake. Laat het naar beneden lopen voor het mooiste effect en laat het 30 minuten opstijven voor je de cake aansnijd.