Pittige snack van gefrituurde uienringen in een krokant jasje van bierbeslag
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Totale tijd: 10 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
Drie grote rode uienwit mag ook, hoor. Zie je uiteindelijk niets van maar je proeft wel verschil
150grambloem
250mlkoud bierhoe kouder hoe beter, want hier wordt het beslag luchtiger van
2eieren
Snuf zwarte peper
2Snuffen zout
Snuf cayennepeper
Paprikapoeder
Olieslaolie, zonnebloemolie en genoeg om een flinke bodem van je wok of diepe pan te vullen
Instructies
Zet de wok of pan met olie op het vuur en verhit tot 180 graden. Echte mannen voelen met de temperatuur met hun vingers; slimme mannen vragen aan hun vrouw waar de keukenthermometer ligt.
Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
Klop 1 ei los in een ruime schaal en weeg dertig gram bloem af (drie flinke eetlepels) die je in een tweede schaal doet.
In een derde schaal klop je de 120 gram bloem, het ijskoude bier en het andere ei tot een luchtig beslag.
Niet te hard of te lang kloppen, anders sla je de luchtigheid eruit.
Strooi tijdens het kloppen de beide pepers en één van de snuffen zout door het beslag.
Haal de uienringen eerst door de bloem, dan door het geklopte ei en tenslotte door het beslag.
Hierna direct in de hete olie gooien en frituren tot ze mooi goudgeel met een beetje bruin zijn (ongeveer een minuut of drie). Zorg ervoor dat je niet te grote porties in een keer bakt. De ringen worden het lekkerst en krokantst wanneer ze ruim in de frituur kunnen zwemmen.
Met schuimspaan de gefrituurde ringen uit de olie scheppen en even laten uitlekken op keukenpapier. De ringen overgooien in een schaal om te serveren en bestrooien met de tweede snuf zout en het paprikapoeder.