Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Groene mangosalade
Dit recept voor een groene mangosalade is zeker niet traditioneel en heeft nogal wat aanpassingen, maar is daarom niet minder lekker!
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
1
of 2 groene mango's
geschild en julienne gesneden zo dun als je kunt
2
rode uitjes
fijn gesneden
2
el
geroosterde en gehakte pinda's
1
rode chili
fijn gesneden
munt
Thaise basilicum
Dressing
1
el
vissaus
1
el
suiker
60
ml
heet water
Instructies
Combineer alle ingredienten voor de dressing samen in een meng kom en roer tot de suiker is opgelost
Doe de mango, munt en de sjallotjes in een kom. Doe een gedeelte van de dressing erdoor en meng alles goed.
Garneer met de pinda's en de chili en druppel er wat knoflook olie overheen als je die gebruikt. Serveer de resterende dressing erbij
Gang:
Salade
Keuken:
Aziatisch
Trefwoord:
mango
Nutrition
Calorieën:
99
kcal
,
Koolhydraten:
18
g
,
Eiwit:
3
g
,
Vet:
3
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
,
Natrium:
358
mg
,
Kalium:
254
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
13
g
,
Vitamine A:
669
IU
,
Vitamine C:
39
mg
,
Calcium:
27
mg
,
Ijzer:
1
mg