Verwarm de oven voor op 200 C en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli roosjes kort, giet af en laat uitlekken. Meng de pasta met de broccoli en de doperwten en doe over in de ovenschaal.
Bak de kastanjechampignons even aan in wat olie en voeg toe aan de pasta.
Maak ondertussen een kaassaus door de 50 gram boter te smelten in een pannetje en voeg hier bloem aan toe tot het bij elkaar komt en net geen klont vormt. Bak dit even door om de bloem te garen
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer elke keer goed door. Je wilt dat het een dikke gebonden saus wordt dus misschien heb je minder melk nodig dus hou het goed in de gaten en stop als je denkt dat het goed is. Het moet qua dikte een beetje lijken op yoghurt
Haal van het vuur en roer de chilipoeder, de geraspte kaas, de blauwe kaas (brokkel in stukjes) en de verse tijm erdoor.
Doe de gesmolten boter (de 20 gram) samen met de panko en de gehakte hazelnoten in een kom bij elkaar en roer goed door.
Giet de kaassaus over de pasta en roer het geheel een beetje door. Strooi je kruimelmengsel eroverheen.
Zet voor 20-25 minuten in de oven of tot het een goudbruin korstje heeft