Zet de oven aan om de bacon te grillen op de grilstand. Dit kun je natuurlijk ook in een pan doen, wat je zelf het makkelijkste vind. De broodjes kun je ook, of in de oven grillen, of in de koekenpan/grilpan.
Doe de kippendijen in een keukenmachine en voeg hier de knoflook, de fijngesneden ui, het zout, de peper, gemberpoeder, paprikapoeder en de chipotle's aan toe. Ik heb de knoflook door de knoflookpers gehaald om te voorkomen dat ik te grote stukken knoflook in de burgers zou hebben. Draai de machine tot je een grove puree hebt van de kip. Roer door het mengsel een eetlepel bloem en ongeveer een half ei.
Bak een heel klein stukje (een ienie mini hamburgertje dus) van het kipmengsel om te proeven of het op smaak is. Zo niet dan voeg je nog peper of zout toe.
Maak ondertussen de guacamole volgens recept van de site.
Bak de bacon in de oven en gril de broodjes tegelijkertijd. Let wel even op want het kan ineens heel hard gaan. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier
Vorm een burger van je kipmengsel. Dit is best een beetje lastig want het is wat slapjes en plakkerig. Leg het vervolgens in de klaarstaande panko en rol de burger er door heen.
Verhit een koekenpan met olie en een beetje boter en bak de kipburger hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg op het laatst een plak cheddar erop en laat die even meesmelten.
Neem vervolgens je geroosterde broodjes en smeer de onderkanten flink in met mayonaise. Leg hierop je sla en op de sla doe je een flinke laag guacamole. Leg je burger hierop en bedek met de pepertjes en de bacon. Eindig met een flinke kneep tomatenketchup en een flinke eetlepel mayonaise.
Het opeten is natuurlijk een vak apart en het advies is om de burger goed vast te pakken met twee handen en je vingers om de randen heen te vouwen zodat de inhoud nergens heen kan. En dan op goed geluk happen!