Giet de rijst af en doe het in een hete wok of pan. Roer de kokosmelk, zout en suiker erdoorheen. Breng aan de kook en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 5-6 minuten of tot de kokosmelk is opgenomen en de rijst dik en plakkerig is geworden. Roer de olie erdoorheen, doe het mengsel dan over op een blad en laat afkoelen. Let op dat de rijst op dit moment nog niet gaar is!
Maak de bananenbladeren zacht door ze even boven de vlam van je gasfornuis te houden (je kunt ze ook stomen of even in de magnetron doen) Leg een bananenblad neer en doe een eetlepel van de afgekoelde rijst erop. Leg daar een stuk banaan op gevolgd door een extra eetlepel van de sticky rijst. De banaan zit als het ware ertussenin.Vouw de randen van je bananenblad eromheen alsof je een pakketje maakt.
Ga zo door met de rest van je rijst, banaan en bananenblad. Als je de bananenbladeren goed zacht hebt gemaakt dan heb je verder niks nodig om de bladeren in vorm te houden.
Vul een stoompan met water en breng dit aan de kook. Leg de pakketjes in je stoompan met de vouw naar beneden en laat dit voor 30-35 minuten stomen.