Ik gebruikte hier als dressing onze mango azijn, maar je kunt hier ook heel goed een andere lekkere azijn gebruiken; denk eens aan vijgen dadel of frambozenazijn. Je hoeft eigenlijk geen olie meer toe te voegen maar vind je het te zuur doe dan een heel klein beetje olijfolie door de dressing
Totale tijd: 15 minutenmin
Porties: 1persoon
Ingrediƫnten
2handenvol bietenblad
100grhalloumi
50grkerstomaatjes
1elhoning
1elbaby bieslook of gewone bieslook
2elamandelschaafsel
Voor de dressing:
mango azijn
Klein scheutje olijfolie als je het te zuur vind
Peper
zout
Instructies
Snij de halloumi in blokjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie, kokosolie of andere bakolie in een koekenpan tot goed heet. Bak vervolgens de halloumi snel. Let op want het spettert altijd erg. Laat uitlekken op keukenpapier zodra goudbruin.
Was de bietenblad en sla droog. Doe op een bord samen met de kerstomaatjes.
Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen tot ze goudbruin zijn. Voeg een eetlepel van de honing eraan toe en roer door tot je zeker weet dat alle amandelen een beetje hebben meegekregen. Let op dat het niet verbrand want dat gebeurd snel.
Zodra de halloumi iets is afgekoeld verdeel je die over je salade, voeg de amandelen toe en de bieslook. Sprenkel iets van de dressing erover en smullen maar!