Dit recept maakt ongeveer 250 ml saus. De saus bevat eieren en kan daardoor niet heel lang worden bewaard. Hooguit een paar dagen in de koeling.
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 250ml
Ingrediƫnten
250mlslagroom
2eieren
50grsuiker
1vanille peul
optioneel vanille extract
Instructies
Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.
Neem een hittebestendige kom die op het pannetje past en doe hier de eieren, slagroom, suiker en vanille is en klop het geheel samen. Zet de kom op je pan met kokend water en klop tot de saus in begint te dikken. Zorg dat de saus niet aan de kook komt! De eieren gaan dan stollen. Weten of het goed is?
Haal een pollepel door de saus en trek een streep aan de achterkant met je vinger. Blijft de streep staan en loopt het niet meteen door dan is je saus dik genoeg.
Je kunt de saus warm of koud gebruiken. De saus kan ook later worden opgewarmd maar zorg er in ieder geval voor dat de saus niet gaat koken.