De perfecte wentelteefjes om te maken rondom de feestdagen!
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Totale tijd: 10 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
3eieren
250mlvolle melk
3tlkaneelpoeder
3tlspeculaaskruiden
Rozijnenbrood of oud Kerstbroodliefst ongesneden
50grKruidnotenals deze te krijgen zijn, tegenwoordig van augustus t/m december volgens mij
Vanillevla
Instructies
Snijd van het brood een paar mooie dikke plakken.
Pak een kom waar de plakken brood straks inpassen.
Klop in de kom de eieren los en roer hierna de melk, suiker en specerijen erdoorheen.
Als de suiker in het mengsel is opgelost, haal je de plakken brood door het mengsel heen.
Zorg dat het brood goed is doordrenkt en zet naast het gasfornuis klaar om te bakken.
Ondertussen ruim boter smelten in een grote koekenpan.
Wanneer de boter gesmolten is, draai je het vuur onder de pan even laag en legt 1,2 of 3 (als je een grote pan hebt of kleine sneetjes brood) geweekte plakken brood in de pan.
Druk de plakken brood even met de spatel tegen de hete pan aan, zodat het mengsel heel kort is gestold. Dit is een kwestie van een paar seconden. Dan draai je ze met de spatel om en zet het vuur weer op standje midden.
Na één of twee minuutjes op iedere kant bakken zijn ze klaar.
Gooi de kruidnootjes even in de blender, maal ze tot een grof kruimelig poeder en strooi een theelepel van deze kruim over het nog warme gerecht.
Wanneer de kruidnootjes niet te krijgen zijn, is een pak Bastognekoeken ook een goed alternatief om een krokantje aan het gerecht mee te geven.
Uitserveren met een zelf gemaakte vanillesaus of, als je hier geen tijd of zin in hebt, met een dikke lepel vanillevla naast het wentelteefje. Lekker!