Wij gebruikten hiervoor een relatief goedkoop beenhammetje van de supermarkt. Als je dit met een echt goede kwaliteit beenham doet wordt ie natuurlijk nog lekkerder!
Wij gebruikten hiervoor de vijgen dadel azijn maar heb je deze niet dan kun je ook een andere zoete azijn hiervoor gebruiken (denk balsamico-achtig)
Maak de glazuur door de vijgen-dadel azijn, de mosterd en de honing met elkaar te combineren en goed samen te mengen.
Bestrooi de beenham rijkelijk met zout en peper en bestrijk vervolgens met de glazuur.
Bak goed aan in een koekenpan en zorg dat de beenham rondom bruin is. Schuif hem dan in de voorverwarmde oven en laat 40 minuten braden. Haal elke tien minuten de ham eruit en bestrijk nogmaals met de glazuur of als er veel vocht en glazuur in de pan ligt kun je het er overheen gieten.
De kerntemperatuur van de beenham moet minimaal 68 C zijn. Haal hem er dan uit en laat een kwartiertje rusten voor je hem aansnijdt.
Tadaa! Meer is het niet, maar wel onwijs lekker! Zalig met wat mooie groenten of gewoon op een stuk goed brood.