200gramverse zalmfilet in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
1tlzwart sesamzaad
sojasaus
peper en zout
Instructies
Kijk op de verpakking welke verhouding rijst-water je moet nemen. Kook de rijst in een kookpan volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca 15 minuten gaar. Laat de rijst nog tien minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijstazijn door de rijst. Laat de rijst helemaal afkoelen.
Schil en prak de avocado en roer er minimaal 2 tl wasabi doorheen of meer naar smaak. De avocadocreme mag best wat pit hebben, want de rest van de ingredienten zijn niet uitgesproken gekruid. Knip de norivellen met een schaar tot kleine vierkante stukjes.
Pak een glaasje en begin met een laagje nori. Maak je handen een beetje nat en leg een laagje rijst op de nori. Met een lepeltje leg je een laagje avocado op de rijst. Daarop komt een laagje zalm. En dan herhaal je weer alle laagjes - nori, rijst, avocado, zalm - todat het glas vol is. Eindig met de zalm bovenop. Strooi wat zwart sesamzaad erover om het af te maken. Serveer direct of zet in de koelkast totdat je alle glazen serveert. Druppel wat sojasaus naar smaak over het gerecht voor je het opeet.