Verwarm de oven voor op 180˚ C. Vet een tulband vorm goed in en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eraf. Klop de boter en de suiker samen tot het licht en luchtig is geworden. Voeg de eieren een voor een toe en klop erdoor, doe daarna de vanille en amandel extract erbij. Doe de helft van de bloem erin. de helft van de gemalen amandelen, de koekkruiden, de zure room en al het bakpoeder en klop door.
Snij de marsepein in kleine vierkante blokjes en doe dit met een beetje poedersuiker in een kom, Schud dit goed door en haal desnoods met je handen de stukjes marsepein die aan elkaar kleven los zodat alles met een dun laagje poedersuiker is bedekt. Dit voorkomt dat je straks een klont hebt in plaats van losse stukjes.
Doe de rest van de bloem in het beslag samen met het amandelschaafsel, de cranberries en de gerookte marsepein. Schep goed door elkaar.
Doe in je klaarstaande tulband vorm, strijk de bovenkant glad en bak in de voorverwarmde oven voor 50 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt als je die in het midden steekt. Haal uit de oven en laat een minuut of tien in de vorm afkoelen.
Stort daarna uit op een rek en laat volledig afkoelen voor je hem verder opmaakt.
Voor serveren bestrooi je alle kanten van de tulband rijkelijk met poedersuiker.