Bosje verse tijmhiervan alleen de blaadjes gebruiken
Bosje oregano
Bosje platte peterselie
2takjes rozemarijnalleen de blaadjes gebruiken
Bosje bieslook
2spaanse pepersin stukjes gehakt
1tlmosterd
4tenenknoflook
1gesnipperd uitje
2elsangiovese azijn
Ongeveer 100 ml goede olijfolie
Grof zeezoutversgemalen zwarte peper en citroensap naar eigen smaak
Verder:
2mooie entrecotes± 150 gr per stuk
zeezout en vers gemalen zwarte peper
2mooie witte broodjesevt. afbakbroodjes
paarmooie blaadjes krulsla of rucola
Instructies
Om de saus te maken:
Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een grove puree is.
Hierna olijfolie toevoegen tot je een dikke, rijke saus hebt.
Peper, zout en eventueel citroensap naar smaak toevoegen.
Wanneer je afbakbroodjes hebt, oven voorverwarmen en afbakken zoals aangegeven.
Wanneer je kant en klare witte broodjes hebt, broodjes opensnijden en de binnenkant licht insmeren met de chimichurri saus en vervolgens in een hete koekenpan even kort aangrillen.
Voor het vlees een goede koekenpan voorverwarmen en een dunne laag olie goed heet laten worden
De entrecotes royaal met zout en peper insmeren en in de hete pan leggen.
Klein klontje boter erbij doen voor een mooi kleurtje en 2 a 3 minuten per kant bakken.
Vlees uit de pan halen wanneer het rosé gebakken is (zoals de muis van je duim voelt wanneer je jouw duim en wijsvinger tegen elkaar houdt) en vijf minuutjes laten rusten onder aluminiumfolie.
Hierna het vlees in mooi repen snijden.
Gegrilde broodjes beleggen met wat sla, hierop de reepjes vlees en daarover heen een lepel heerlijke chimichurri saus lepelen.