1 Oven voorverwarmen op 160°C. Bakplaat klaarzetten en bedekken met bakpapier
2 Iedere Jalapeño over de lengte insnijden en met een beetje pielen de zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Zorg ervoor dat je de pepers zo min mogelijk opensplijt. Meng de helft van de Parmezaanse kaas met de ricotta, cheddar, limoenrasp, limoensap en roer dit door elkaar. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vul de uitgeholde pepers met het kaasmengsel en druk de pepers dicht. Met een stukje keukenpapier de Jalapeños van buiten schoon maken.
3 Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de panko in een grote kom. Combine remaining parmesan with panko breadcrumbs in a bowl. Haal de pepers door het eimengsel en daarna door de pankomix en zet ze vervolgens minimaal 10 minuten in de vriezer om het kruim en de vulling iets te laten uitharden.
(Dude tip: ik merkte bij het frituren in stap 5 dat het krokante beslagje van de jalapeños afgleed. Daarom heb ik de pepers vanuit de vriezer een tweede keer gepaneerd (eerst door de bloem, dan het eimengsel en nog een keer door de pankomix)
4 Voor de saus alle genoemde saus ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer gooien en pureren. Hierna het prutje zeven.
5 Verhit een frituurpan of pannetje met frituurolie tot 160 graden, Wanneer de olie op temperatuur is, de jalapeños per 3 stuks frituren tot ze mooi goudbruin zijn en hierna laten uitlekken op wat keukenpapier. Vervolgens op de bakplaat leggen en voor minimaal tien minuten in de voorverwarmde oven om de pepers nog even gaar te laten worden.
6 Om het helemaal Dudey op te dienen vul je borrelglaasjes tot de helft met de pittige, groene saus en druppel hier wat olijfolie en een paar druppels tabasco saus op. Leg op ieder glaasje een gefrituurde jalapeño peper en server ere en tequila of koud biertje bij.