1.Oven voorverwarmen op 150 graden De jalapeño’s in de lengte halveren en de zaadjes en zaadlijsten verwijderen. Naast elkaar op een bakplaat leggen (als je er een hekel aan hebt om bakplaten schoon te maken, even een velletje bakpapier onder de pepers leggen).
De spekjes krokant bakken in een kleine koekenpan en hierna uit laten lekken op wat keukenpapier
2.Het gehakt samen met de ui, knoflook en gerookte paprikapoeder in een koekenpan bruin rullen. Gehaktmengsel in een fijne zeef gooien, zodat het vet eruit loopt.
De krokante spekjes even met een mes hakken, zodat de structuur iets fijner wordt.
3.Gehaktmengsel even kort in de staafmixer blitsen zodat het iets fijner van structuur wordt (hoeft geen pap te worden). Hierna de mascarpone, 2/3 van de gehakte spekjes en de chili poeder erdoorheen scheppen en goed mengen.
4.Schep de gehaktmix in de halve pepers en druk een beetje aan, zodat de pepers helemaal gevuld zijn. Strooi wat geraspte kaas over de pepers en zet ze voor een klein half uur in de oven.
5.Haal de jalapeños uit de oven en strooi de overige kruim van de spekjes over de pepers. Afmaken met een druppel tabasco op iedere jalapeño en klaar is je pittige snack.