Dit recept maakt vier pannenkoekjes maar is natuurlijk makkelijk om te vermenigvuldigen
Voor glutenvrij: zorg ervoor dat je glutenvrije havermout gebruikt. Liever geen zuivel? Probeer dan soja yoghurt in plaats van gewone yoghurt
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediƫnten
30gr1/4 cup boekweitmeel
30gr1/4 cup havermoutmeel (dit maak je makkelijk voor havermout even te vermalen in de blender)
Verwarm een grote pan op medium hoog vuur voor 3-5 minuten terwijl je het beslag maakt.
Klop de bloem soorten samen met het lijnzaad, bakpoeder, bakzout en zout. Voeg de yoghurt toe, de honing, vanille en de olie. Klop goed door. Het is een dik deeg dus wil je wat dunnere pannenkoeken voeg dan bijvoorbeeld een beetje amandelmelk toe of gewone melk om het dunner te maken. Roer de banaan erdoor.
Doe wat olie in de pan. Laat even verwarmen en voeg dan het beslag toe, met een eetlepel en probeer er een soort van rondje van te maken. Je hebt per pannenkoekje een paar eetlepels beslag nodig. Bak de pannenkoek aan een kant voor ongeveer 2 minuten en keer dan voorzichtig om. Het is dan nog vrij zacht dus gebruik een brede spatel en niet te snel omscheppen! Serveer ze warm met nog wat extra banaan of nog extra honing.