Lekker frisse salade met bietjes, appel, feta en freekeh. Gebruik optioneel de uitgebakken bacon
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
100grfreekeh
100grambaconin plakjes
2elappelciderazijn
2elmaple siroop
1elolijfolie
1tlDijon mosterd
zeezout en versgemalen zwarte peper
2Granny Smith appels of vergelijkbaardun gesneden
2Pink Lady appels of vergelijkbaardun gesneden
3gekookte bietjesdun gesneden
3radijsjesdun gesneden
250grfetaverkruimeld
bieslook
Instructies
Bak de plakjes bacon goudbruin en krokant in een koekenpan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Heb je voorgekookte freekeh zoals je die tegenwoordig kunt kopen dan duurt dit 10 minuten. Zo niet, reken dan 45 minuten voor het koken!
Giet af en laat afkoelen.
Doe de azijn, maple syrup, olie, mosterd, zout en peper in een grote kom en klop om het te mengen. Voeg de freekeh, appel, bietroot, radijs en feta toe en schud om alles goed te combineren.
Verdeel de salade over de borden en serveer met de krokante pancetta en fijn geknipte bieslook.