Kersen clafoutis met witte chocola en mascarpone room
Ik moet zeggen dat ik de verhoudingen in dit recept nogal vreemd vond toen ik het las, maar ja het is een recept van Gary dus dat verander je niet zomaar. Dus alles netjes gevolgd en het klopt gewoon. Het enige dat ik heb veranderd is dat er voor het bestrijken van de ovenschalen 250 gram boter werd vermeld. Dat is een heel pakje en slaat natuurlijk nergens op dus dat heb ik vervangen door een beetje gesmolten boter.
Voor de ovenschaaltjes, smeer 4 vormen in van ongeveer 350 ml inhoud met de gesmolten boter. Besprenkel gelijkmatig met wat suiker en klop het overtollige suiker eruit.
Voor de gemarineerde kersen, doe je de kersen, suiker en sinaasappelsap in een kom. Zet apart.
Voor de vulling; doe de bloem en het zout in een medium formaat kom. Maak een gat in het midden. Klop ei, eigeel, schil en vanille erdoor tot het glad is. Doe de melk en room bij elkaar in een maatbeker en giet dit geleidelijk in een kom. Voeg de suiker, sinaasappelsap, gesmolten boter en chocola toe en roer om alles te combineren.
Lepel het fruit in de klaarstaande ovenschalen en giet het beslag erover tot het voor 3/4 vol is. Doe in de voorverwarmde oven en bak voor 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
In de tussentijd doe je voor de kersen en rozenwater compote, de ingredienten bij elkaar in een steelpan en laat dit op medium vuur ongeveer 8-10 minuten pruttelen tot het fruit zacht is en de vloeistof iets verminderd.
Voor de mascarpone room, klop je de ingredienten samen met een mixer tot je zachte pieken hebt.
Serveer de clafoutis met de compote en de mascarpone room. Je kunt het koud en warm eten, maar persoonlijk vind ik warm het lekkerste.