Doe de geraspte courgette in een zeef en bestrooi met een beetje zout. Laat minimaal vijf minuten uitlekken en knijp dan goed uit om het overtollige vocht te verwijderen.
Smelt de boter samen met de rijst siroop in een pannetje, zet dan apart om af te koelen.
Meng de bloemsoorten bij elkaar. Zeef het kastanjemeel voor je het gebruikt want dit klontert nogal snel. Doe de andere droge bestanddelen erbij (baking soda, kaneel, cacaopoeder, zout) en meng alles heel goed door.
Meng de eieren met het boter/rijst siroop mengsel en mix het goed. Doe de uitgeknepen courgette hierbij
Doe de droge bstanddelen hier in gedeeltes bij en meng alles goed door.
Vet een cakeblik goed in en/of doe er een stuk bakpapier in. Ik doe altijd beiden zodat ik zeker weet dat ik het weer uit de vorm krijg. Doe het beslag over in het cakeblik en zet dit in de oven.
Bak de cake voor ongeveer 30-40 minuten of tot gaar is en een houten prikker er droog uitkomt als je die erin steekt. Laat eerst vijf minuten afkoelen voor je de cake uit het blik haalt en volledig af laat koelen op een cakerek