1zoete puntpaprikain grote stukken gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderen)
1grote uifijn gesneden
150grSpekblokjes
1flesjeDuvel
1rode peperfijn gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderd)
1elpittige mosterdik heb de 02 gebruikt van De Nieuwe Mosterd
½lkippenbouillon
½lkruidenbouillon
Peper en zout
2elRoom
Peterselie
Tobasco
Instructies
1. Fruit tomaat, paprika en ui aan in een hete koekenpan met een beetje boter
2. Blus af met een half flesje Duvel en laat een paar minuten op een laag vuurtje pruttelen. Schenk het resterende bier in een glas en drink dit op tijdens het koken
3. Maal dit alles met een scheutje van de bouillon en de eetlepel mosterd met een staafmixer of in de keukenmachine fijn
4. Breng dit weer aan de kook en bak ondertussen de spekblokjes in een andere pan lekker knapperig en laat vervolgens even uitlekken op keukenpapier
5. Wanneer de soep weer kookt voeg je de gecombineerde bouillons toe tot de soep voor jou de juiste dikte heeft
6. Als de soep op de gewenste dikte is breng je hem weer aan de kook en laat dan 5 minuutjes op een laag pitje pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
7. Schep in diepe borden of ruime kommen en garneer met room, tobasco en peterselie.