Voor dit recept gebruikten we 20 gram pectine. De jam geleerde wel goed maar bleef toch iets te dun. Als je dezelfde verhoudingen aan houdt probeer het dan eens met 25-30 gram pectine. En laat even weten hoe het ging!
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 4potten
Ingrediƫnten
500gramaardbeienschoongemaakt gewicht
700gramrabarberstukjesschoongemaakt gewicht
220gramsuiker
20grampectine
Instructies
Doe de schoongemaakte aardbeien en de rabarber stukjes in een flinke pan en zet het vuur laag aan. Je hebt geen vocht nodig want je zult zien dat er meer dan genoeg vocht uit de vruchten komt. Doe de suiker en de pectine door elkaar en voeg dit toe aan het fruit.
Roer goed om en laat het pruttelen tot de vruchten gaar zijn en ietwat uit elkaar vallen. Je kunt het langer laten koken als je het gladder wilt hebben, maar ik vind een beetje bite in de jam wel lekker.
Steriliseer de potten. Doe de jam er in, draai de deksel erop, zet de potten even op de kop en laat iets afkoelen.