Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk de olijfolie in een niet te diepe ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is. Doe de worstjes in de ovenschaal en zorg dat ze lekker helemaal met olie bedekt zijn. Hierna een minuutje of 10 garen in de oven.
Klop ondertussen de eieren met de mosterdpoeder, wat peper en zout los en voeg eventueel wat kokosmelk toe aan het mengsel.
Haal de ovenschaal uit de oven en schenk het eimengsel voorzichtig om de worstjes heen. Laat vervolgens de doperwtjes en de ragfijn gesneden peperreepjes in het eimengsel vallen en bak het geheel in circa 30 minuten af. Na een minuut of 15 bakken, iedere vijf minuten even kijken hoe het gaat met de garing van het eimengsel.
Maak intussen de uienprut door de kokosolie in een pan te smelten. Gooi de uienringen en iets later de knoflook met een beetje zout en peper in de olie en bak deze op een middelhoog vuur in een kleine 10 minuten zacht en glazig. Giet de sangiovese azijn of balsamico erbij en laat enkele minuten pruttelen met af en toe roeren. Giet zo nu en dan wat bouillon erbij en laat lekker sudderen tot er een mooie lobbige saus is ontstaan. Proeven en de smaak afmaken met zout, peper en tobasco.
Ovenschaal uit de oven halen en de worstentaart serveren in mooie stukken met een dikke lepel van de uienjus en naar wens nog wat gekookte groente ernaast.