Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kipsalade voor op brood
Een heerlijke romige kipsalade op een fijne sandwich. Naar wens kun je dit ook prima als een salade eten.
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
4
sandwiches
Ingrediënten
200
gr
kipfilets
gekookt
125
ml
mayonaise
1
el
bleekselderij
fijn gesneden, hele kleine stukjes dus
2
el
geroosterde pijnboompitjes
1
el
basilicumblaadjes
gehakt
2
tl
citroensap
peper
zout
50
gr
rucola of andere sla
4
sneetjes
Lekker zuurdesembrood
Instructies
Trek het vlees uit elkaar van de kipfilets en meng dit met de mayonaise en de andere ingredienten, behalve de rucola.
Beleg het brood aan een kant met de sla en schep de kipsalade erop. Spreid uit en snij in de gewenste aantallen.
Eet smakelijk!
Gang:
Lunch
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
boterham, kipsalade, sandwich
Auteur:
Annabel Langbein
Nutrition
Calorieën:
543
kcal
,
Koolhydraten:
38
g
,
Eiwit:
18
g
,
Vet:
36
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Cholesterol:
51
mg
,
Natrium:
567
mg
,
Kalium:
252
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
3
g
,
Vitamine A:
470
IU
,
Vitamine C:
3
mg
,
Calcium:
56
mg
,
Ijzer:
3
mg